Óda a szabadsághoz

2010.01.09. 23:30

Néha tényleg utálok fiatalnak lenni. Úgyértem jó-jó, erőtől kicsattanok, de mégis mire? Egyszerűen nem tudom úgy kihasználni a csöppnyi szabadidőm akár, ahogy én akarom. Mindig akad valami probléma, többnyire szülők, de van hogy tanulnom kell.
 

   Néha tényleg utálok szembenézni a valósággal, hogy ezt meg KELL tennem. Egy ilyen szép kor, és ennyi elkötelezettség. Mintha egy madár szárnyait születésekor letapasztanák, és kifejlett koráig nem engednék el, és nem tudna repülni. Felnövök, esetleg feleségem is lesz, meg gyerekeim, és akkor minden időm a munkáé és az övéké lesz. Valakinek lehet ez okoz örömet, de ez képmutatás!
   De lesznek évek, mikor törődhetek eleget magammal... nyugdíjasan. Öregen, megfáradtan pihengetek egy karosszékben, várva a nap végét, majd a halálomat... KIBASZÁS!!!
   Miért nem adnak legalább egyetlen jogszerű évet, amikor - az alkotmány többi egyéb pontját is betartva - az ember azt tesz, amit akar, kötelezettségek nélkül? Élvezhetné az életet úgy ahogy szeretné és törvényszerű, és teljes erővel vetné bele magát a felnőttkorba.
   Persze ez nem fog megtörténni. Kérdezhetsz akárkit, a válasz vagy tökértelmetlen, vagy egy bürokratikus szart nyomnak eléd, amit te nem tudsz hova helyezni, és nem is biztos hogy válasz a kérdésedre. Ez már csak amolyan buta felfogás a felnőttektől, hogy "ha nekünk szar volt, nektek is legyen". Mondhatnám mennyire tipikus, meg hogy ez a magyar virtus, de a világ minden részén, ahol hasonló az oktatási rendszer, ez a helyzet.

Egy szó mint száz, én csak fáradt vagyok. És lehet nem is ez kellene nekem, hanem csak egy ölelés... akárkitől, akinek számítok valamit. Én igyekszek szeretetet adni a világnak, de a világ néha csakúgy eldob magától, és nemhogy szeretetet, nyugalmat se kapok tőle.

Néha TÉNYLEG utálok fiatalnak lenni...

A bejegyzés trackback címe:

https://firkaszok.blog.hu/api/trackback/id/tr611659815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fodri · http://aprochef.blog.hu/ 2010.01.10. 11:10:27

Megértelek, teljes mértékben.A múlt héten annyira széthajtottak minket, hogy az már hihetetlen.Sőt, 3 házidogát adtak a hétvégére, nevetséges...de a diáknak ez a sorsa.

DanielRock · http://haikupower.blog.hu 2010.01.11. 17:58:55

@Fodri: én továbbra is stabil vagyok... még házit se adtak a múlt héten.

egyszerűen unom már h 11 éve megy ez a mókuskerék
süti beállítások módosítása