Üdv mindenkinek!

Nem tudom tudjátok-e mi az a Darwin díj. (Enna speciel nem tudta) Ezért egy gyors kis felvilágosítással kezdem. A Darwin díjat két egyetemista találta ki,1994ben és minden évben azok az emberek kapják, akik a lehető leghülyébb mód haltak meg. A név eredetéről annyit lehet mondani, hogy egyrészt, mert idétlen halálukkal biztosan igazolják, hogy a majmoktól származunk, másrészt, mert halálukkal nagy jót cselekedtek, ugyanis megszűnt a génállományuk terjedésének veszélye.

A 2009es Darwin-díj nyertese két belga bankrabló egy ATM-et akart kifosztani robbantásos módszerrel. Kicsit elszúrták, amikor a robbantószer mennyiségéről volt szó, és így nem csak a széfet sikerült felrobbantaniuk, hanem az egész bankot, ami szépen a fejükre is dőlt.

Szintén vicces esetek:


Az 1994es díjat egy amerikai férfi kapta, aki egy pohár ingyen szóda reményében addig rángatta a Coca-Cola automatát, míg az végül ráborult és agyonütötte. És ez még a jobbik eset, mert itt ő lett saját hülyesége áldozata.

Szintén nyertes lett egy alkoholista, aki a fájó torka miatt az alkoholt megpróbálta beöntéssel a szervezetébe juttatni. Nem egészséges, főleg hogy 4 liter Sherryt töltött be a szebbik felén. Alkoholmérgezésben meghalt.

Gyufa és öngyújtó híján egy magasfeszültségű trafóról próbált rágyújtani cigarettájára egy Sri Lanka-i férfi. Kísérlete nem sikerült, agyoncsapta az áram. Az esetnek szemtanúja is volt, a Ceyloni Villamosművek egyik alkalmazottja, és az Ö vallomása, továbbá a haláleset nyomai és körülményei alapján az ügyészség nem rendelt el további nyomozást.

Volt még egy illető, aki benzint akart lopni egy lakókocsiból. Namost, ugye azt úgy csinálják, hogy egy csövön keresztül szájjal kiszívják a benzint. Az uriembernek sikerült a lakókocsi szennyvíztartáját megcsapolnia, és kis hiján belehalt az ott felgyülemlett kellemes... anyagokba. A lakókocsi tulajdonosa végül megtalálta az eszméletlen férfit, akit a mentők még meg tudtak menteni. A tulaj csak azért nem hívott rendőröket, mert ahogy ő mondta, ekkorát még soha nem nevetett. A tolvaj ugyan nem kapott díjat, mert nem halt meg, de azért a sztori szintén szép.

Nos, ízelitőnek ennyit, akit érdekelnek még történetek, az üsse csak be a googleba, hogy darwin díj, vagy írjon nekem.

Minden jót: Chris Deviant


 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://firkaszok.blog.hu/api/trackback/id/tr451715672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása