Vannak titkaid?

2009.12.06. 13:30

Hát persze hogy igen, mindenkinek vannak... Ahogy mondani szokták, amit két ember tud, az már nem titok - de ha nem mondhatod el senkinek, hát mondd el mindenkinek!

Van, hogy tudsz valamit, amit nem szabadna kikotyognod. Vagy azért mert rád bízták hogy ne mondd el senkinek, vagy egyszerűen csak a saját titkod, érzésed, ami belülről nyomja a lelked, de nincs senki, akinek lenne merszed vagy bizalmad elmondani - mégis kikivánkozik.

Frank Warren alapításával indult el egy mozgalom: a PostSecret - már a neve is elég sokat elárul.
A lényege, hogy készíts egy képeslapot saját kezűleg, írd rá a legféltettebb titkod, és küldd el a PostSecret címére, persze teljesen névtelenül. Frank összeválogatja a legszebbeket, a legérdekesebbeket vagy csak a legmegdöbbentőbbeket, és felteszi a PS honlapjára. Ezek a titkok szólhatnak érzelmekről, bűncselekményekről, apró szokásokról, tettekről, vágyakról, másszóval akármiről. Nincs szabálya, a lényeg hogy teljesen őszinte legyen.

 

 

A mozgalom 2005.elején lépett életbe, és azóta több mint 2500 képeslap jelent meg a honlapon (természetesen ezeket mindig frissítik és közlik az újabb lapokat.) Sőt, már 4 válogatás könyv is megjelent, az 5. pedig 2009. októberében látott napvilágot Confessions on Life, Death, & God címen (Vallomások az életről, halálról és Istenről).

Persze más módja is van a "titokközlésnek". Vannak, akik a könyvtári PostSecret könyvek lapjai közé rejtik a saját képeslapukat a titkukkal, a könyv kikölcsönzőjére pedig egy hívatlan titkot bíznak rá. 
Ugye neked is vannak titkaid?
 

A bejegyzés trackback címe:

https://firkaszok.blog.hu/api/trackback/id/tr1001568909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása