Mit nézzünk a TV-ben?

2009.12.17. 16:21

http://image.hotdog.hu/_data/members1/869/623869/images/tv.jpg   Mint azt észrevehettétek, engem kényesen érint minden olyan médium, ahol nagyrészt nem te döntöd el mit látsz, hallassz. Hisz ha csak egy jó film miatt nézed a TV-t, muszáj végigszenvedned a reklámokat, ami elég szemét dolog. Nagyrészt ezért vetem meg a TV-zést, de ilyenkor az ünnepek előtt valamennyire kárpótolnak minket az überjó filmek. *böngészi a Port.hu-t* Ma lesz a Drakula halott és élvezi? Bazz, egyik kedvenc paródiám!

Most nézem, hogy a TV2 műsora veri az RTL-t. Ilyen is ritkán van ám, de ez bonyolult, majd talán erről külön írok majd. A képeket az ünnepi filmözön műsoraiból szedtem

"Gyerekfilmek"

   http://image.hotdog.hu/_data/members0/836/880836/images/hami.jpgEzt az ünnepek miatt említem meg külön, mostanában ez lesz leginkább a TV-ben.
   Nem véletlen van idézőjelben. Csak tudjátok általánosságban a gyerekeket 3-12 éves korig értik a legtöbben, ezek a filmek viszont annyira jópofák, meg vidámak, hogy nekem 17 éves fejjel bejönnek (najó, még csak 16... majd 24.-én leszek 17 ^^). A humoruk legtöbb esetben szóviccekből fakadnak ( "Az oposszum bosszú hosszú" - Jégkorszak 2) és a képi világuk olyan színes, hogy az embernek jobb kedve lesz tőle.
   Tehát, ezeket lesz alkalmunk bőven látni a következő héten és személy szerint ajánlom őket.
(kép: Túl a sövényen)

Vígjátékok

http://clubgen.net/wp-content/uploads/2009/11/hull_a_pelyhes1-1.jpg  Most így Karácsony előtt eszembe jutott a Taxi 3, ami egy zseniális akció-vígjáték. Meg úgy eredetileg szeressük Luc Bessont.
   Mit is ne mondjunk, nevetni mindenki szeret! Legyen kicsi-nagy, gyerek-felnőtt, senki se szeret szomorú lenni. (ide valami emo poén jött volna, csak nem jutott eszembe)
Ezek már terjedelmesebb kategorizálással rendelkeznek, tulajdonképpen a humor vállfajait értem itt. Én szeretem az olyan vígjátékokat, amikben a halál arcába nevet a rendező és hol epikus túlzásokat, hol - másféle filmben - kegyetlenül kinéző elemeket vet be. Mondhatnám fekete humor, csak erről nekem mindig Tim Burton jut eszembe, akinek eléggé más a stílusa mint amire gondolok.
   Ennek csak az a hátránya, hogy nem az igényesebb kategóriába tartozik. Aki az igényességet keresi, az nézzen akció-vígjátékokat. Azokban általában könnyű nagyon humoros eseteket kihozni.
   Lányoknak - és akik el akarnak lesni pár csajozási tippet - azok számára ott vannak a romantikus vígjátékok, amik
(kép: Hull a pelyhes)

Akciófilmek

Következő   Na, ezt most nem sűrűn fogsz látni az országos kereskedelmi adókon. xD Legalábbis nem IGAZI akció filmet. Nekem egy jó akció-filmhez kell egy zűrös figura főszereplőnek, akinek bár van sok fegyvere, százféleképpen tudna felnyársalni a kisujjával. Legyen intelligens,de szerény. Kellenek igazi alvilági figurák. De nem ám egyszerű reppelő fekák, inkább egy egész maffiacsalád. Használják ki a legmodernebb technika adottságait.
   Kellenek igazán jó csajok, akik még vérben fürödve is elbűvölően néznek ki és amilyen kétségbeesettek, annyira buták. A lényeg, hogy legyenek méltóak arra, hogy a vitathatatlanul menő főszereplő mellett álljanak a hullarakás előtt.
  Ami igazán nehéz, az a történet kiagyalása. Ez az, amire az amerikai rendezők manapság egyre kevésbé adnak. Pedig biztos tudhatnának egy igazán eredeti történetet írni és az a fenti motívumokkal simán az év filmje lehetne.
(kép: Kardhal)

Kalandfilmek

Következő   Na jó, erről nem írok túl sokat, mert nem láttam eleget ahhoz hogy közvetlen véleményt nyílvánítsak. Azt tudom, hogy az Indiana Jones sorozat állati volt (kivéve az utolsó rész)
  Az hogy miért jó igazán nem tudom megmondani, mert eléggé különbözőek a stílusai. Többek között van a Harry Potter féle fantasztikus, meseszerű, van az előbb említett Indiana Jones stílusa, amiben az okkult kultúra nagy szerepet játszik és van Az időgép féle kalandfilm, ami már tulajdonképp a sci-fivel keveredik, amit különben díjazok.
   Ezek mind látványos filmek és az izgalmas történet mellett némelyiknél megismerhetünk egyes kultúrákat
(kép: Az időgép)


Sorozatok

    Ha meguntuk a változatos ünnepi filmkavalkádot, nézhetjük azokat, amiket tulajdonképpen egész évben nézhetnénk.
    Jó esetben egy sorozatnak mindegy melyik részét nézed meg, nem maradsz le semmiről - és leginkább ezért nem nézem a Barátok Köztöt... meg azért mert ratyi. A sorozatokat végtelenségig lehetne húzni, és kétlem hogy egy több mint 1000 epizódos sorozatot le lehetne egykönnyen zárni.
    Vannak olyan sorozatok is, amiknek még történetük sincs, mégis hatalmas rajongói táborral rendelkeznek. Ezek a dokumentumsorozatok. Egy jó dokumentumfilm nem csak dokumentatív, de jó szemléltetési eszközöket is használ. Ezek történelmi sorozatoknál lehetnek archiv felvételek, tudományos sorozatoknál bemutatók.

   Szóval, nem tudom mennyi időm lesz TV-zésre az ünnepekkor, de legalább tudom mit fogok nézni ha mégis lesz. Ha te is inkább TV-znél ahelyett hogy családdal, vagy ismerősökkel ünnepelnél, mindenképp nézd át a műsorokat előtte a Port.hu-n.

A bejegyzés trackback címe:

https://firkaszok.blog.hu/api/trackback/id/tr671604745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása