A technika öl?

2010.01.23. 19:58

Bizonyára már sokan láttátok vagy legalábbis hallottatok az Avatar-ról, a szerencsésebbek pedig 3D-s moziban nézhették meg. Ugye nem is gondolnátok, hogy ez veszélyes is lehet...?

Kínában egy tajvani 42 éves, magas vérnyomástól szenvedő férfi ült be egy 3D-s Avatar vetítésre, ahol a több mint 160 percnyi tömör izgalom és animáció nem tett túl jót a szívének. Rövidesen rosszul lett, kórházba szállították és rá 11 napra meg is halt egy vérömleny miatt az agyában - az orvos szerint a film okozta izgalmak tehettek róla.

Ezt olvasva sokan elbizonytalanodnak, vajon beüljenek-e a filmre. Nyugodtan beülhetnek, de azért ez a hír valamire mégis felhívja a figyelmet...
Ha egy időutazó a múltból megnézné akár a Star Wars-t vagy a Jurassic Parkot, nem hinne a szemének, akkora technikai újítások, és fejlett animációk vannak benne. Így van most ez az Avatarral is. James Cameron teljesen új 3D-s módszereket használt az elkészítésére, talán még túl élethűre is sikeredett, így nem csoda, ha valaki teljesen, talán túlságosan is beleéli magát. Persze azt is hozzá kell tennünk, hogy a tajvani férfi nem volt egészséges; de internetes blogokon sok más néző is panaszkodott szédülésről, hányingerről, miután kijött a vetítésről. 

 


Az Avatar igenis jó film és nem csoda, hogy annyian szeretik, de ezek után lassan az következik, hogy mi magunk fogunk a filmekben szerepelni, szimulátor sisakokkal a fejünkön.. Nehéz elképzelni, mit hozhat még a jövő és a technika fejlődése - és hogy bírjuk-e majd a tempót.

A bejegyzés trackback címe:

https://firkaszok.blog.hu/api/trackback/id/tr681696151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása