Puskázzunk?

Címkék: iskola jegyek

2009.11.17. 16:16

Mint észrevehettétek, mostanában eléggé megfogyatkoztak a cikkeim, ami főleg a tanulás számlájára írható. Dolgozat dolgozat hátán, az idegtépő felelésekről meg nem is beszélve. Mit lehet ilyenkor tenni, azon kívül hogy non-stop tanuljunk?

 

A válasz egyszerű: ha nem túl érzékeny a lelkiismereted a csalás miatt, ott a jó öreg öreg puska, hiszen ki nem puskázott még életében? Félreértés ne essék, nem a rosszra bíztatom az embereket, de elismerem, néha azért tényleg szükség van rá még ha meg is tanultad az anyagot, hogy 100%-ig biztosítva legyél.

Tippek és trükkök: valószínűleg mindenkinek megvan a saját, jól bevált módszere, de a legnépszerűbbek között van a puskatoll (egyszer vettem, de nem fogott a toll), a karra vagy padra írt segítség (a tanárok mindig észreveszik) vagy az egyszerűen padba rakott füzet (azt is).
Azonban vannak vérbeli puskázók, akik bármilyen helyzetben fel tudják találni magukat, anélkül hogy lebuknának, példának okáért gondolok a lábra ragasztott, miniatűrre kicsinyített papírokra, zsebkendőre vagy számológépre írt puskákról. Persze ezekhez elengedhetetlen egy jó adag szerencse meg bátorság.

A lebukásról nem is beszélve...
Egyáltalán nem puskázom gyakran, de amikor mégis, szerencsére meg szoktam úszni *lekopogja*, így nem tudom milyen érzés lebukni, de nem lehet valami kellemes amikor a tanár könnyedén áthúzza az eddig kiszemvedett mondatokat, és egy lendületes mozdulattal ráfirkantja a karót. Ráadásul meg fogja jegyezni ki vagy, és nem túl pozitív értelemben.

Szóval, a tanulás még mindig biztonságosabb, de ha mégis úgy adódik... csak ügyesen! ;D
 

A bejegyzés trackback címe:

https://firkaszok.blog.hu/api/trackback/id/tr761532110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fodri · http://aprochef.blog.hu/ 2009.11.17. 21:09:19

Néha még a leglelkiismeretesebb emberkének is muszáj megtennie ilyesmiket...:D

DanielRock · http://haikupower.blog.hu 2009.11.17. 21:45:10

@Fodri: én nem bírom ki lebukás nélkül D: inkább nem is puskázok egy ideje

enna · http://firkaszok.blog.hu/ 2009.11.18. 15:01:10

@Fodri: Na igen, hiába vagyok lelkiismeretes, a legutóbbi hétfőn történt... :D
süti beállítások módosítása