Reklám 2.

Címkék: mobil reklám pofátlan

2009.11.18. 18:11

MENNYIRE VAGY MELEG? OLVASD EL VÉGIG A CIKKET ÉS MEGTUDOD!

http://sebastianschaper.net/jamba.jpgTudjátok hogy megy ez... este van, forró tea mellett a cikkemet írom. Közben mivel nincs kedvem a másod- illetve harmadkategóriás showműsorokat nézni a kábeltévé alapcsomagjában lévő szánalmakon, ezért inkább humoros műsorokat nézek a Comedy Centralon. Az ember agya itt a vicces dolgok miatt képes nem komolyan venni azt ami történik minden negyedórában, - tehát Kovácsovics úr képét is elviselem - de ami ezen a csatornán (és több más kereskedelmi adón) történik, az megbocsáthatatlan.

Mivel reklámokról van szó, ezek is a néphülyítésen alapulnak, de már a pofátlanság határát jóval átlépték. Egy emelt díjas SMS ellenében telefonra küldenek zenéket, alkalmazásokat, szolgáltatásokat de úgy, hogy a megrendelés visszavonásáig szívják lefele a pénzt, semmiért - tapasztalatból tudom.

Jamba, avagy zenék mobilra

Ez volt a kezdetekben. Azt leszámítva, hogy teljesen feleslegesen rendeltetik meg az emberekkel (adatkábel rulz) kevésbé pofátlan. Az az ember aki megrendeli az továbbra is szánalmas számomra, de ennél könnyebb elképzelni, hogy valaki megrendeli. Mert hát... zene, érted... a zene szolgáltatásával nincs probléma igazából, én se szeretem ha tartalmaktól mentes a mobilom.

Generátor SMS

Az utóbbi hónapokban jelent meg - legalábbis az évben biztos. Ez a szolgáltatás már POFÁTLAN! De nem kicsit! El akarják hitetni a néppel, hogy egy emelt díjas SMS ellenében hihetetlenül gagyi generált válaszokat kapjunk egy adott kérdésre. Ezek a generátorok egy elég alapszintű programozási elven alapulnak, mégis úgy árulják mintha cáfolhatatlanul igazi lenne. De lehet hogy csak tévedek... az is lehet, hogy 2009-re elérkeztünk odáig, hogy SMS-en a neved és a párod nevének megmondásával megtudod összeilletek-e, és hogy a születési dátumod alapján megmondják mikor fogsz meghalni.

Ezeken kívül vannak fake alkalmazások, mint például az amivel megtudod állapítani egy személy életkorát, és - ami igazán felháborító - emeltdíjas SMS-ért háttérképet küldenek.

Ja, és hogy buzi-e vagy... hát, ja. Bocs.

A bejegyzés trackback címe:

https://firkaszok.blog.hu/api/trackback/id/tr771533095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása