http://www.filmofilia.com/wp-content/uploads/2009/02/crank2_2.jpgNem rég láttam ezt a filmet, és úgy gondolom az emberek akik leszólták, nem vettek figyelembe egy két dolgot. Tulajdonképp pont azokat, amiért érdemes nézni.

F*ck you Chelios!

A történet az előző résznek olyan folytatása, ami engem is eléggé meglepett. Az első rész ugye azzal fejeződött be, hogy Chev lezuhan helikopterből, és hát... úgy tűnt, hogy meghalt. A második rész azzal kezdődik, hogy az úttestről felkaparják a hullát a kínaiak, hogy kivegyék a testrészeit. A szívét sikerült is kivenniük, és egy elektromos műszívet a helyére rakniuk, de Chev magához tért, és elindult megkeresni az igazi szívét. Célja elérését az nehezíti, hogy a műszív akkumlátora meghibásodik, ezért kénytelen a testébe vezetni az áramot, ami működteti a műszívet. Kalandját régi és új ismerősei is segítik.

A film célja a szórakoztatás

Nem az elgondolkoztatás. Nem akarnak új eszméket feltárni előtted, sőt az agyadat se akarják kimosni a reklámokkal. A film szimpla másfél órányi epikus pörgés. Csak annyi a célja, amennyi a mozinak. A szórakozás. Fröcsköl a vér mindenfelől, jó csajok minden sarkon és egy tucat F betűs szó.

Komolyan, emlékezz vissza gyerek korodra. A szüleid nem engedték hogy este 11-ig ott légy a TV előtt, mert onnantól erőszakos témájú és vulgáris szövegkörnyezetű filmek voltak, szexuális motívumokkal elegyítve. Te természetesen megnézted őket és vigyorogva nézted ahogy hulltak az emberi fejek, míg új szavakat tanultál. Hová tűntek ezek az idők? Tényleg kinőttünk volna belőle? Nem tudunk leülni pár órára és magunk elé bambulva csak vigyorogni? Néha időt kéne szakítanunk a humor ennek a fajtájára is, szerintem érdemes.

Pár dolog még

Nagyon szeretem a zenéjét, amit nagy részben a Faith No More-nak is köszönhetünk.
A fegyverek hangja nincs nagyon felturbózva, hogy egy pisztoly is úgy hangozzon mint egy rakéta. Szóval eléggé valósághűek.
A kamera-munkálatokat sokan ellenezték benne és hát egy kis idő után nekem is idegesítő volt, hogy mindenfelé rángatták a kamerát, mintha epilepsziás lenne az operatőr.

A kommentek közé írhatnátok, hogy ti mit gondoltok a humornak e műfajáról, amilyen ez a Crank 1-2 is.

A bejegyzés trackback címe:

https://firkaszok.blog.hu/api/trackback/id/tr601508090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Repce Manó 2009.11.08. 15:51:57

Ez a film olyan, mint ha az akció műfaját keverték volna az elvont művészfilmmel és a pornó szabályait alkalmazták volna rá. Kevés duma, sok esemény:)
süti beállítások módosítása